Dječja folkorna skupina

Dječja folklorna skupina osnovana je i započela s radom 2003. god. Prvih nekoliko mjeseci vodile su ih naše članice Nada Korečić i Ljiljana Sigur. Tada nismo imali dovoljno plesnog i pjevnog materijala za njihov uzrastpa smo uvježbavali hrastovačke izvorne pjesme i neke dječje igre. Vježbalo se u staroj neobnovljenoj seoskoj školi uz pomoć radija i kazeta. Kasnije su rad s djecom preuzele naše dvije mlađe članice, Ines Tkalčević i Jasmina Harambašić. Kada je našu tetu Ines životni put odveo u Rijeku na studij medicine, rad s djecom uspješno nastavlja Jasmina Harambašić, te to tako čini već 10 godina. Da bi poboljšali rad naše dječje skupine ulagali smo u  edukaciju njihove voditeljice,stoga je Jasmina pohađajući seminare cijenjenog Gorana Kneževića znatno obogatila svoje znanje o dječjem folkloru koje na najbolji mogući način nastoji prenijeti na djecu.

S puno uloženog truda u njih naprobama svake godine sve više vježbamo i postajemo sve bolji. Naravno, nikada ne zaboravljamo onu činjenicu da su smisao folkolora pjesma i ples, pa je na našim probama uvijek iznimno veselo. 

Sada sveukupno brojimo veliki broj nastupa. Najljepši i najupečatljiviji nastupi:

 • Hrastovica - Bartolovo 05, 0607, 0809, 10, 11, 12 i 13
 • Dom umirovljenika Petrinja
 • Udruga Kas - Sisak
 • Smotra dječjeg folklora - Kutina
 • Lovrenčevo - Petrinja
 • Dan Pisanica - Hrastovica

Danas u dječjoj skupini imamo 10 članica i 8 članova, a to su: 

 1. Emma Perković
 2. Tadea Šimunović
 3. Anea Šimunović
 4. Klara Marijan
 5. Nika Marijan
 6. Ella Klarić
 7. Valentina Caban
 8. Nikolina Caban
 9. Martina Furdi
 10. Maria Radučević
 11. Karlo Karaga
 12. Jakov Dumbović
 13. Bartol Mandić
 14. Tin Rokić
 15. Dominik Golub
 16. Adriano Balen
 17. Ivano Balen
 18. Andrija Knežić

Zastava

zastava-logo2

Karta

Gdje smo?

Današnje naselje Hrastovica smjestilo se nekoliko kilometara južno od Grada Petrinje, leži na brežuljcima oko rječice Petrinjčice podno Hrastovačke gore na kojoj leže ostaci stare obrambene utvrde Hrastovica, nekadašnje sjedište Hrastovičke (Banijske) Kapetanije.